ВИШГОРОД

Офіційний портал

ЛЕГАЛІЗАЦІЯ ТРУДОВИХ ПРАВОВІДНОСИН

ЛЕГАЛІЗАЦІЯ ТРУДОВИХ ПРАВОВІДНОСИН

З послабленням протиепідемічних заходів чимало суб’єктів господарювання поступово поновлюють свою роботу. І для того що працювати у правовому полі не треба забувати офіційно оформлювати нових працівників.

Небезпека «тіньової» зайнятості та «тіньової» заробітної плати полягає у тому, що бюджет недоотримує кошти у вигляді несплачених податків та відрахувань до Пенсійного фонду, а це створює брак бюджетних коштів та призводить до скорочення економічного потенціалу держави, а також у тому, що громадяни ризикують втратити право на пенсію чи її частину, оскільки при нарахуванні пенсії враховується розмір заробітної плати, а для призначення пенсії за віком необхідно мати мінімальний страховий стаж.

Серед переваг легального працевлаштування – гарантовані соціальні виплати у разі настання страхового випадку: соціальна захищеність у разі хвороби,  допомога на випадок безробіття, оплачувана відпустка, гідне пенсійне забезпечення в майбутньому, а також це право на субсидію, право на використання податкової знижки у випадках, передбачених законом. Розмір соціальних виплат напряму залежить  від трудового стажу.

Шановні громадяни! Вирішити проблему можна лише спільними зусиллями, тому звертайтеся до Вишгородського управління ГУ ДПС у Київській області (04596)5-42-67 або (04596)22-206 та повідомляйте про проблеми, які пов’язані з застосуванням трудового законодавства!

Вишгородське управління ГУ ДПС у Київській області

Vitalik