ВИШГОРОД

Офіційний портал

Процес зняття з обліку ФОПів

Процес зняття з обліку ФОПів

Наказом ДПС України від 04.09.2020 року № 470 затверджено Методичні рекомендації, у яких визначено механізм прискорення припинення діяльності платників податків (тобто зняття з обліку без проведення перевірки), які фактично не здійснювали господарську діяльність.

Для зняття з обліку в податковому органі у разі державної реєстрації припинення підприємницької діяльності, фізичним особам-підприємцям  необхідно погасити всі заборгованості  й поточні зобов’язання з податків і зборів та єдиного внеску і подати ліквідаційну звітність.

Нагадуємо, що за допомогою інформаційно-телекомунікаційної системи «Електронний кабінет» забезпечується цілодобове надання спектру безкоштовних електронних послуг без відвідування центрів обслуговування платників, забезпечується в режимі реального часу доступ до інформації з реєстрів та електронних систем.

За посиланням: https://tax.gov.ua/media-tsentr/novini/412310.html ДПС розпочинає серію відеоуроків про те, як користуватися Е-сервісами.

Електронні ключі для входу до приватної частини Електронного кабінету можна отримати в режимі on-line через Privat24 (для клієнтів АТ КБ Приватбанк).

Vitalik