ВИШГОРОД

Офіційний портал

ДО УВАГИ МЕШКАНЦІВ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ!

ДО УВАГИ МЕШКАНЦІВ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ!

     Вишгородська державна податкова інспекція ГУ ДПС у Київській області нагадує про те, що відповідно до Закону України від 15.06.2021 № 1539-IX “Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету” з 1 вересня 2021 року до 1 вересня 2022 року розпочинається одноразове (спеціальне) добровільне декларування активів, розміщених на території України або за її межами.

Декларування проводиться в електронній формі засобами електронного зв”язку через «Електронний кабінет» особисто декларантом без зазначення інформації про джерела одержання об”єктів декларування.

     Декларант повинен сплатити збір з одноразового (спеціального) добровільного декларування, розмір якого розраховується особисто декларантом з вартості належних йому активів з урахуванням ставок, визначених Податковим Кодексом. А саме:

  • 5% від вартості майна чи коштів, які перебувають в Україні;
  • 9%   для закордонних активів;
  • 2,5% — якщо на незадекларовані доходи протягом 1 вересня 2021 року — 31 серпня 2022 року були куплені облігації державної позики.

     Подача одноразової (спеціальної) добровільної декларації  є правом, а не обов’язком фізичної особи. Декларант звільняється від кримінальної, адміністративної та фінансової відповідальності у випадку декларування таких активів.

Vitalik