ВИШГОРОД

Офіційний портал

ПУБЛІЧНИЙ ДОГОВІР ПРИЄДНАННЯ ПРО НАДАННЯ ПОСЛУГ З ПОСТАЧАННЯ ТЕПЛОВОЇ ЕНЕРГІЇ

ПУБЛІЧНИЙ ДОГОВІР ПРИЄДНАННЯ ПРО НАДАННЯ ПОСЛУГ З ПОСТАЧАННЯ ТЕПЛОВОЇ ЕНЕРГІЇ


Шановні мешканці міста Вишгород!

     Комунальне підприємство «Вишгородтепломережа» Вишгородської міської ради, що є правонаступником Вишгородського районного комунального підприємства «Вишгородтепломережа» доводить до відома мешканців міста Вишгород, що з 01.05.2021 року набрав чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо врегулювання окремих питань у сфері  надання житлово-комунальних послуг» від 03.12.2020 р. №1060.

     Відповідно до внесених змін Законом № 1060, передбачено запровадження публічного договору приєднання про надання послуг з постачання теплової енергії.

     Публічний договір приєднання – це договір, який передбачає обов’язок виконавця послуги надавати послугу кожному, хто звернеться до нього. За діючими нормами Закону України «Про житлово-комунальні послуги», якщо співвласники будинку не обрали модель договору (індивідуальний, колективний, договір з ОСББ як колективним споживачем), то виконавець послуги зобов’язаний укласти із такими співвласниками індивідуальний договір, що є публічним договором приєднання.

     Договір приєднання буде вважатися укладеним, якщо протягом 30 днів з дня опублікування тексту договору на офіційному сайті  Вишгородської міської ради, співвласники багатоквартирного будинку не прийняли рішення про вибір моделі договірних відносин та не уклали відповідний договір з виконавцем комунальної послуги.

     Публічний договір приєднання про надання комунальних послуг з власниками індивідуальних (садибних) житлових будинків (приватний сектор) вважатиметься укладеним, якщо протягом 30 днів з дня опублікування тексту договору на сайті Вишгородської міської ради такий власник не вчинив дій щодо відключення (відмови) від комунальної послуги.

     Фактом приєднання споживача до умов індивідуального договору (акцептування договору) є вчинення споживачем будь-яких дій, які свідчать про його бажання укласти договір, зокрема надання виконавцю підписаної заяви-приєднання, сплата рахунка за надані послуги, факт отримання послуги.

     За такою моделлю договірних відносин плата за послуги з постачання теплової енергії буде складатися з:

– плати за послугу, визначеної відповідно до Правил надання послуг з постачання теплової енергії, затверджених постановою кабінету Міністрів України від 21.08.2019 р. № 830 (Офіційний вісник України, 2019 р., № 71, ст. 2507), – в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 08.09.2021 р. № 1022, та Методики розподілу між споживачами обсягів спожитих у будівлі комунальних послуг, затвердженої наказом Мінрегіону від 22.11.2018 р. № 315, що розраховується виходячи з розміру затвердженого уповноваженим органом тарифу та обсягу її споживання;

– плати за абонентське обслуговування в розмірі, визначеному виконавцем, але не вище граничного розміру, визначеного Кабінетом Міністрів України, інформацію про яку буде розміщено на офіційному веб-сайті Вишгородської міської ради.

     При цьому, співвласники багатоквартирних будинків можуть у будь-який час змінити вид договору у разі прийняття ними рішення про обрання моделі договірних відносин у багатоквартирному будинку.

     Враховуючи вимоги чинного законодавства, Комунальне підприємство  «Вишгородтепломережа» Вишгородської міської ради публікує текст публічного договору приєднання про надання послуг з постачання теплової енергії.

Vitalik