ВИШГОРОД

Офіційний портал

Про податкову знижку та звітування в електронному вигляді у Вишгородській ДПІ ГУ ДПС у Київській області

Про податкову знижку та звітування в електронному вигляді у Вишгородській ДПІ ГУ ДПС у Київській області

     Працівниками Центру обслуговування платників Вишгородської ДПІ ГУ ДПС у Київській області на постійній основі проводятьсь тренінги – навчання з платниками податків щодо роботи з електронними сервісами ДПС.

     Так, нещодавно відбувся черговий практикум (тренінг), темою якого було ознайомлення з сучасними електронними сервісами Державної податкової служби України та правилами подачі декларації про майновий стан і доходи для використання права на податкову знижку. 

      Головний державний інспектор Вишгородської ДПІ Оксана Діхтяр  розповіла та на практиці продемонструвала:

  • як  користуватися  Електронним кабінетом, призначенням якого є надання платнику податків можливості реалізувати свої обов’язки та права у сфері оподаткування в режимі on-line, а саме надсилати податкову звітність в електронному вигляді.
  • отримати інформацію щодо стану  розрахунків з бюджетами.
  • провести звірку щодо об’єктів оподаткування.

     Особливу увагу під час навчання, фахівець звернула на заповнення та подачу декларації про майновий стан і доходи для використання права на податкову знижку та наголосила присутнім, що подання звітності в електронному вигляді значно економить час та надає можливість уникнути черги.

     Додатково наголошено було про  перелік витрат, дозволених для включення до податкової знижки,  що являється підставою для нарахування податкової знижки, про яку громадяни мають право заявити до 31 грудня 2021 року включно.

Vitalik