ВИШГОРОД

Офіційний портал

«Гаряча лінія» у Вишгородській ДПІ

«Гаряча лінія» у Вишгородській ДПІ

     Для роз’яснення платникам податків актуальних питань податкового законодавства щодо одноразового (спеціального) добровільного декларування активів громадян, новацій податкового законодавства щодо застосування РРО з січня 2022 рокуу Вишгородській державній податковій інспекції Головного управління ДПС у Київській області відбувся черговий сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія». На запитання платників відповідала заступник начальника ДПІ Юлія Кобилінська.

     Громадян цікавили питання щодо механізму декларування, які об’єкти власності можна вказувати в одноразовій декларації,чи потрібно розкривати джерело походження коштів і задекларованих активів, у яких випадках потрібно підтверджувати вартість задекларованих активів, за допомогою яких документів це можна зробити,  які ставки збору передбачені для задекларованих активів і в яких випадках можна сплатити найнижчу ставку у 2,5%, який перелік активів підпадатиме під «амністію» щодо якого не потрібно подавати спеціальну декларацію й сплачувати спеціальний збір. Також було приділено увагу термінам, в які громадянизможуть подати добровільнудекларацію(до 1 вересня 2022 року виключно в електронному вигляді)та в які терміни сплачуються податки (протягом 30 календарних днів з дати подання добровільної декларації).

     В ході телефонної розмови заступником начальника ДПІ було надано відповіді на питання, які стосуються змін щодо застосування РРО/ПРРО. Платникам слід знати, що з 1 січня 2022 року РРО/ПРРО стане обов’язковим для всіх платників єдиного податку ІІ-IV груп, але нові правила застосування РРО не зачіпають платників єдиного податку 1 групи (річний дохід до 167 МЗП) та фізичних осіб, які продають на ринку текстиль, вживані речі, продукти власного підсобного господарства.

     Кожен, хто зателефонував, отримав вичерпну відповідь на поставлені питання.

Vitalik