ВИШГОРОД

Офіційний портал

ПРИ КИЇВСЬКІЙ ОВА УТВОРИЛИ КОНСУЛЬТАЦІЙНИЙ ЦЕНТР ІЗ ПИТАНЬ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ПРАВ І СВОБОД ЗАХИСНИКІВ УКРАЇНИ

ПРИ КИЇВСЬКІЙ ОВА УТВОРИЛИ КОНСУЛЬТАЦІЙНИЙ ЦЕНТР ІЗ ПИТАНЬ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ПРАВ І СВОБОД ЗАХИСНИКІВ УКРАЇНИ

     При Київській ОВА запрацював Консультаційний центр із питань забезпечення прав і свобод захисників України. Він був створений за ініціативи Офісу Президента України.
     Основне завдання центру – надавати інформаційно-консультативну підтримку щодо забезпечення дотримання гарантій захисту прав і основоположних свобод ветеранів та членів їхніх родин.
     Фахівці центру працюватимуть із різними категоріями громадян. Зокрема, із військовими, полоненими, звільненими з полону або демобілізованими з військової служби захисниками та членами їхніх родин, із сім’ями зниклих безвісти або загиблих захисників.
     Перша нарада координаційного центру на чолі із заступником голови Київської ОВА Сергієм Білецьким відбулася цього тижня. Також у нараді взяли участь радник – уповноважений представник Президента України з питань забезпечення прав захисників України Альона Вербицька, представники Національної соціальної сервісної служби в м. Києві та Київській області, Міністерства у справах ветеранів України, Головного управління пенсійного фонду України в Київській області, Головного управління Національної поліції в Київській області та структурних підрозділів Київської обласної військової адміністрації.
     Під час зустрічі учасники розглянули основні актуальні питання. Зокрема, щодо залучення профільних експертів до роботи центру, співпрацю зі структурними підрозділами ОВА і РДА, а також організацію матеріально-технічного забезпечення.
     Окрім того, на засіданні Консультаційного центру обговорили шляхи посилення соціального захисту оборонців України та членів сімей загиблих. А саме:
– забезпечення їх житлом або земельними ділянками;
– надання гуманітарної допомоги;
– пільговий проїзд;
– лікування та забезпечення медикаментами;
– санаторно-курортне лікування;
– соціально-психологічна реабілітація.

Vitalik