ВИШГОРОД

Офіційний портал

ДТЕК Київські регіональні електромережі дав 5 порад як правильно включати електроприлади після стабілізаційних відключень електроенергії

ДТЕК Київські регіональні електромережі дав 5 порад як правильно включати електроприлади після стабілізаційних відключень електроенергії

     Для того аби підтримати енергосистему за розпорядженням НЕК Укренерго у Київській області щоденно відбуваються стабілізаційні відключення світла. При відновленні електропостачання після стабілізаційних відключень всі споживачі відразу вмикають потужні електроприлади. Це спричиняє одночасний значний ріст навантаження та аварії на електромережах. Як наслідок – мешканці повторно лишаються без світла, але вже не через стабілізаційне відключення, а через аварію. Щоб цього уникнути ДТЕК Київські регіональні електромережі просить своїх клієнтів дотримуватись простих правил розумного енергоспоживання.

     П’ять рекомендацій від ДТЕК Київські регіональні електромережі, як правильно включати електроприлади після стабілізаційного відключення:

  1. Якщо у вас зникло світло через стабілізаційне відключення за графіком – відключіть від мережі всі енергоємні прилади: пральні машини, чайники, бойлери, електронагрівачі, електроопалення, електроплити. А також вимкніть світло в приміщеннях, де в цей час не перебувають люди. 
  2. Після того, як у вас з’явилось світло, одночасно не включайте всі енергоємні прилади (обігрівачі, бойлери, електроплити, електрочайники тощо). Якщо у вас вдома декілька енергоємних приладів, обмежтесь включенням в мережу одного приладу, а інший включіть в інший період часу, обов’язково відключивши попередній.  
  3. Енергоємні прилади, які мають таймери включення, запрограмуйте на роботу в нічний час з 00.00 до 06.00 ранку.
  4. Споживачам, які мають в користуванні електродвигуни і насосні станції, рекомендуємо їх відключати від мережі (електродвигуни дають надзвичайно високе навантаження на електромережі під час свого пуску). Включайте їх в мережу за 20-30 хвилин після появи електроенергії.
  5. Бізнес-клієнтів просимо відмовитись від використання зовнішнього освітлення фасадів офісів, ресторанів, торгових центрів.

     Наразі це найкраща підтримка енергетиків, котрі в режимі 24/7 роблять все можливе, щоб кожен вдома мав світло.

     Нагадаємо, що у разі команди НЕК Укренерго застосувати стабілізаційні відключення, ДТЕК Київські регіональні електромережі робить все можливе, щоб відключення кожного клієнта тривало не більше, ніж 4 години. Однак воно може повторитись  протягом доби дня через 4 години, якщо Укренерго не скасує застосування стабілізаційних відключень. Наприклад, якщо ваш будинок відключався з 10 до 14 ранку, то якщо стабілізаційне відключення триватиме протягом дня, повторне відключення буде з 18.00 до 22.00 і з 02.00 до 06.00.

     Зверніть увагу: можлива невелика похибка у часі в межах додаткових 30-40 хвилин для перепідключення електропостачання між групами.

     Список населених пунктів, котрих може стосуватися таке відключення та графік, розміщений на сайті та у соцмережах ДТЕК Київські регіональні електромережі. Слідкуйте за оновленнями. Покрокова відеоінструкція тут.

     Зазначаємо, що також трапляються аварії на розподільчих мережах з різних причин (перенавантаження, пошкодження сторонніми особами тощо), через які наші споживачі можуть бути без світла. Якщо у вас після відключення за графіком не з’явилось світло в межах 4-4,30 годин — просимо повідомляти нам про це через канали комунікації: Viber та Telegram бот, через наші сторінки в соцмережах Facebook. Ми зробимо все необхідне, щоб оперативно усунути аварію та повернути вам світло.

     Бережіть себе! Віримо в перемогу!

ДОВІДКА

     ДТЕК Мережі розвиває бізнес з розподілу електроенергії та експлуатації електромереж в Києві, Київській, Дніпропетровській, Донецькій і Одеській областях. Підприємства обслуговують 5,4 млн домогосподарств і 150 тис. підприємств.

     Група ДТЕК (DTEK Group) – диверсифікований енергетичний холдинг, до складу якого входять 6 бізнесів та корпоративний університет Academy DTEK.

     Підприємства Групи ДТЕК виробляють електроенергію на сонячних, вітрових та теплових електростанціях, добувають вугілля та природний газ, здійснюють трейдинг енергоресурсами на українському та зарубіжних ринках, розподіляють електроенергію та управляють інфраструктурою електромереж, постачають електроенергію споживачам та пропонують рішення з енергоефективності і розвивають мережу швидких зарядних станцій для електромобілів.

     У компаніях Групи ДТЕК працюють 56 тисяч працівників.

     У своїй Новій стратегії 2030 року Група ДТЕК зобов’язалася трансформувати бізнеси в більш екологічні, ефективні та технологічні, які у своїй діяльності керуються принципами ESG, та взяла на себе зобов’язання досягти вуглецевої нейтральності до 2040 року.

     Група ДТЕК – стратегічний інвестор в енергетичні активи в Україні та за кордоном. У 2021 році капітальні вкладення Групи ДТЕК склали 23,4 млрд грн, податкові відрахування – 31,9 млрд грн.

     Група ДТЕК будує нову енергетику України.

     100% Групи ДТЕК належить SCM Limited. Кінцевим бенефіціаром є Рінат Ахметов.

Vitalik