ВИШГОРОД

Офіційний портал

Повідомлення про оприлюднення проєкту документа державного планування та розділу «Охорона навколишнього природнього середовища» (звіту СЕО)

Повідомлення про оприлюднення проєкту документа державного планування та розділу «Охорона навколишнього природнього середовища» (звіту СЕО)

  1. Повна назва документа державного планування.

«Детальний план території кладовища, що розташоване в місті Вишгород Київської області, площею близько 35,00 га» (далі – ДПТ)

ДПТ  є документом державного планування місцевого рівня, який підлягає стратегічній екологічній оцінці відповідно до аб.2 п.1. ст.19 Закону України «Регулювання містобудівної діяльності». Розділ «охорона навколишнього природного середовища», що розробляється у складі містобудівної документації, одночасно є звітом про стратегічну екологічну оцінку (п.4. ст.2 Закону України «Регулювання містобудівної діяльності»).

Метою ДПТ є визначення планувальної організації та функціонального призначення, просторової композиції та параметрів забудови, а також ландшафтної організації кварталу, мікрорайону, іншої частини території населеного пункту, призначених для комплексної забудови, чи реконструкції.

  1. Орган, що прийматиме рішення про затвердження документа державного планування.

            Вишгородська міська рада Вишгородського району Київської області.

  1. Передбачувана процедура громадського обговорення, у тому числі:

            а) дата початку та строки здійснення процедури

            Відповідно до п. 4 ст.12 Закону України «Про стратегічну екологічну оцінку» громадське обговорення ДПТ та розділу «Охорона навколишнього природнього середовища» (звіту СЕО) розпочато з дня його оприлюднення на офіційному веб-сайті Вишгородської міської ради:  http://www.vyshgorod-mrada.gov.ua/  10 квітня 2023 року та триватиме до 10 травня 2023 року;

            б) способи участі громадськості

– надання письмових зауважень і пропозицій:

Громадськість в межах строку громадського обговорення має право подати в письмовій формі (у тому числі в електронному вигляді) зауваження та пропозиції до проєкту ДПТ та розділу «Охорона навколишнього природнього середовища» (звіту СЕО) на адресу Вишгородська міська рада ради: 07300, Київська обл., Вишгородський р-н, місто Вишгород, Площа Шевченка, будинок 1; e-mail: vyshgorod946@gmail.com.

 Усі зауваження і пропозиції, одержані протягом встановленого строку, підлягають обов’язковому розгляду. Відповідальний за забезпечення організації розгляду пропозицій (зауважень) – Вишгородський міський голова. За результатами розгляду Замовник (Вишгородська міська рада) враховує одержані зауваження та пропозиції або вмотивовано їх відхиляє.

громадські слухання:

         Проводяться відповідно Постанови Кабінету Міністрів України № 555 від 25.05.2011р. Підстава розробки проєкту ДПТ та розділу «Охорона навколишнього природнього середовища» (звіту СЕО) – рішення Вишгородської міської ради ««Про розроблення детального плану територій м. Вишгород, Київської області» №44/14 від 25.03.2015р. Вимоги до учасників – подання підтверджуючих документів для ідентифікації фізичних осіб та представників юридичних осіб.

            в) дата, час і місце проведення запланованих громадських слухань

28 квітня 2023 року о 10:10 за адресою: Київська обл., Вишгородський р-н, місто Вишгород, Площа Шевченка, будинок 1.

            г) орган, від якого можна отримати інформацію та адресу, за якою можна ознайомитися з проєктом документа державного планування, звітом про стратегічну екологічну оцінку та екологічною інформацією, у тому числі пов’язаною зі здоров’ям населення, що стосується документа державного планування

            Вишгородська міська рада.

           З проєктом ДПТ та розділом «Охорона навколишнього природнього середовища» (звітом СЕО) можна ознайомитись в приміщенні Вишгородської міської ради за адресою: Київська обл., Вишгородський р-н, місто Вишгород, Площа Шевченка, будинок 1 та на офіційному веб-порталі Вишгородської міської ради:  http://www.vyshgorod-mrada.gov.ua/.

            ґ) орган, до якого подаються зауваження і пропозиції, його поштова та електронна адреси та строки подання зауважень і пропозицій

Вишгородська міська рада за адресою: 07300, Київська обл., Вишгородський р-н, місто Вишгород, Площа Шевченка, будинок 1 або в електронному вигляді на e-mail: vyshgorod946@gmail.com.

            Зауваження та пропозиції подаються протягом 30 днів з дня оприлюднення повідомлення з 10 квітня 2023 року до 10 травня 2023 року. Пропозиції і зауваження, подані після встановленого строку, не розглядаються.

            д) місцезнаходження наявної екологічної інформації, у тому числі пов’язаної зі здоров’ям населення, що стосується документа державного планування 

Вишгородська міська рада: Київська обл., Вишгородський р-н, місто Вишгород, Площа Шевченка, будинок 1.

4. Необхідність проведення транскордонних консультацій щодо проекту документа державного планування – не потребує.


Vitalik