ВИШГОРОД

Офіційний портал

Вишгородська ДПІ: Зустріч з платниками податків щодо порядку заповнення реквізиту «Призначення платежу»

Вишгородська ДПІ: Зустріч з платниками податків щодо порядку заповнення реквізиту «Призначення платежу»

     Вишгородська ДПІ ГУ ДПС у Київській області за участю начальниці Юлії Кобилінської провела зустріч з платниками податків щодо нових правил  у заповненні платіжних документів для сплати податків та ЄСВ.

     Юлія Кобилінська поінформувала присутніх, що наказом Міністерства фінансів України від 22.03.2023 року №148 затверджено Порядок заповнення реквізиту «Призначення платежу» платіжної інструкції під час сплати  податків, зборів, митних, інших платежів, єдиного внеску на загальнообов’язкове соціальне страхування. Цим наказом передбачено, що платники під час сплати податків, зборів, платежів, єдиного внеску з 01.07.2023 року використовують виключно структурований формат реквізиту «Призначення платежу», який включає заповнення тільки двох обов’язкових полів, а саме «Код виду сплати» та «Додаткова інформація запису».

     Водночас, керівник звернула увагу, що триває кампанія декларування громадянами доходів, отриманих протягом 2022 року, закцентувала, що річну податкову декларацію громадяни зобов’язані заповнити і подати до 01 травня 2023 року.  

     Під час зустрічі Юлія Кобилінська відповіла на всі запитання присутніх платників податків.

Вишгородська ДПІ ГУ ДПС у Київській області

Vitalik