ВИШГОРОД

Офіційний портал

єРобота: гранти від держави на старт або розвиток бізнесу

єРобота: гранти від держави на старт або розвиток бізнесу

     Малий та середній бізнес відіграє ключову роль в економіці України, а отже є основою успішності держави. Оскільки саме малий та середній бізнес створює понад 60 % ВВП, забезпечує 7 млн робочих місць та 40% податкових надходжень, його розвиток є важливим пріоритетом для українського уряду.

     Держава готова профінансувати всіх, хто має бізнес-ідею та бажає її реалізувати завдяки одержанню мікрогранту на створення та розвиток власної справи. Програма «єРобота» серед інших може бути цікавою двома проєктами, а саме «Власна справа» та «Грант для ветеранів». Це дієвий механізм підтримки малого підприємництва у складних економічних умовах військового стану. Зокрема, протягом 2022 року у Вишгородському районі 12 підприємців отримали гранти на створення чи розвиток власного бізнесу. В першому кварталі 2023 року гранти вже отримали 7 суб’єктів господарювання. При цьому грантоодержувачі самостійно обирають суму необхідних інвестицій – від 50 000 до 250 000 гривень за програмою «Власна справа» та від 250 000 до 1 000 000 гривень за програмою «Грант для ветеранів».

     Механізм надання мікрогрантів максимально простий і прозорий:

  • Першочергово необхідно створити бізнес-план, описавши ідею свого проєкту і подати заяву через портал Дія;
  • Після перевірки поданої інформації, а також фінансової та ділової репутації і схвалення Ощадбанком грантоодержувач повинен захистити проєкт у регіональному центрі зайнятості шляхом співбесіди;
  • Рішення про надання гранту приймається Державним центром зайнятості;
  • Завершальним етапом є підписання договору і відкриття рахунку для одержання коштів, передбачених програмою.

     Вишгородська філія Київського обласного центру зайнятості запрошує всіх, хто має підприємницький хист та хоче втілити свій задум в життя, подати заявку для отримання мікрогрантів на створення та розвиток власного бізнесу.

     За детальною інформацією чи консультацією Ви можете звернутись за адресою:

м. Вишгород, вул. Шолуденка, 6а

Телефон: 2-35-70

Вишгородська філія

Київського обласного центру зайнятості

Vitalik