ВИШГОРОД

Офіційний портал

Регуляторна діяльність / Повідомлення про оприлюднення проекту регуляторного акта «Про встановлення податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки в м. Вишгороді на 2019 рік»

Регуляторна діяльність / Повідомлення про оприлюднення проекту регуляторного акта «Про встановлення податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки в м. Вишгороді на 2019 рік»

Згідно з вимогами Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності», з метою одержання зауважень та пропозицій від населення  на офіційному веб-сайті Вишгородської міської ради буде оприлюднено проект рішення Вишгородської міської ради  «Про встановлення податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки в м. Вишгороді на 2019 рік» з аналізом його регуляторного впливу.

        З текстом проекту рішення та аналізом його регуляторного впливу всі бажаючі можуть ознайомитися  також  у секретаря міської ради в  приміщенні Вишгородської міської ради.

Зауваження та пропозиції в письмовій формі приймаються протягом місяця з дня оприлюднення проекту рішення за поштовою адресою: пл. Шевченка, 1, м. Вишгород, Київська обл., 07301.

АНАЛІЗ РЕГУЛЯТОРНОГО ВПЛИВУ

рішення Вишгородської міської ради

«Про встановлення податку на нерухоме майно,

відмінне від земельної ділянки

в м. Вишгороді на 2019 рік»

Аналіз регуляторного впливу проекту рішення Вишгородської міської ради «Про встановлення податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки в м. Вишгороді на 2019 рік» підготовлено згідно вимог Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності»,  Методики проведення аналізу впливу регуляторного акта, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 11.03.2011 року № 308.

  • Визначення проблеми

У зв’язку з потребою встановлення ставок податку на нерухоме майно відмінне від земельної ділянки для визначення надходжень до міського бюджету виникла необхідність у розробці та затвердженні Вишгородською міською радою проекту даного рішення з метою забезпечення надходжень до міськогобюджету, регламентування відносин щодо сплати даного податкуплатниками (фізичними та юридичними особами), які знаходяться на території Вишгородської міської ради, до бюджету.

                Базою оподаткування є загальна площа об’єкта житлової та нежитлової нерухомості, в тому числі його часток.

                База оподаткування об’єктів житлової та нежитлової нерухомості, в тому числі їх часток, які перебувають у власності фізичних осіб, обчислюється контролюючим органом на підставі даних Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, що безоплатно надаються органами державної реєстрації прав на нерухоме майно та/або на підставі оригіналів відповідних документів платника податків, зокрема документів на право власності.

                База оподаткування об’єктів житлової та нежитлової нерухомості, в тому числі їх часток, що перебувають у власності юридичних осіб, обчислюється такими особами самостійно виходячи із загальної площі кожного окремого об’єкта оподаткування на підставі документів, що підтверджують право власності на такий об’єкт.

            Ставки податку для об’єктів житлової та/або нежитлової нерухомості, що перебувають у власності фізичних та юридичних осіб, встановлюється у розмірі що не перевищує три відсотки розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня  звітного (податкового) року, за 1 квадратний метр бази оподаткування.

  • Цілі регулювання

1. Отримання додаткового обсягу надходжень до міського бюджету.

  1. Забезпечення дотримання вимог Податкового кодексу України.
  2. Відкритість процедури, прозорість дій органу місцевого самоврядування при вирішенні питань, пов’язаних зі справлянням податку на нерухоме майно відмінне від земельної ділянки.
  • Визначення та оцінка альтернативних

способів досягнення цілей

Альтернатива відсутня. Згідно вимог Податкового кодексу України податок на нерухоме майно відмінного від земельної ділянки є обов’язковим.

Ставки податку на нерухоме майно відмінне від земельної ділянки, запропоновані проектом рішення Вишгородської міської ради «Про встановлення податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки в м. Вишгороді на 2019 рік» чітко визначені відповідно до вимог Податкового кодексу України.

  • Механізми та заходи, які забезпечать розв’язання

визначеної проблеми

Проблему наповнення доходної частини міського бюджету пропонується розв’язати шляхом затвердження проекту рішення Вишгородської міської ради «Про встановлення податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки в м. Вишгороді на 2019 рік».

Запропонований вихід із ситуації, що склалася, відповідає принципам державної регуляторної політики, а саме: доцільності, ефективності, збалансованості, передбачуваності, принципу прозорості та врахування громадської думки.

Даний проект рішення міської ради підлягає оприлюдненню на офіційному сайті Вишгородської міської  ради у мережі Інтернет та у друкованому ЗМІ.

V. Обґрунтування можливості досягнення встановлених цілей у разі прийняття запропонованого регуляторного акта

 Прийняття вищезазначеного рішення міської  ради надає можливість:

 –  отримати стабільні надходження до міського  бюджету;

 – збільшити обсяги видатків для забезпечення фінансування повноважень органів місцевого самоврядування.

Позитивними факторами будуть:

–  додаткові надходження до міського бюджету;

– здійснення планування та прогнозування надходжень від сплати податку на нерухоме майно відмінне від земельної ділянки при формуванні міського бюджету.

VI. Очікувані результати прийняття запропонованого регуляторного акта

Планується стабільне надходження податку на нерухоме майно відмінне від земельної ділянки до міського бюджету в залежності від кількості введення в експлуатацію нерухомого майна.

Аналіз вигод та витрат проекту рішення

 Сфера впливу

 Вигоди  

 Витрати 

Органи місцевого самоврядування 

Збільшення надходжень до міського бюджету і можливість збільшення витрат на фінансування покладених на органи місцевого самоврядування повноважень

Процедура розробки регуляторного акту, збільшення навантажень на працівників державних установ по забезпеченню виконання вимог, встановлених проектом

Фізичні та юридичні особи, в тому числі нерезиденти, які є власниками об’єктів житлової нерухомості 

Прозорість дій місцевих органів влади, гарантоване забезпечення належними умовами для забезпечення життєдіяльності міського ради 

Витрати на сплату податку на нерухоме майно відмінне від земельної ділянки.

VII. Обґрунтування строку дії запропонованого регуляторного акта

Строк дії запропонованого регуляторного акту має постійний характер з моменту набрання ним чинності, з можливістю внесення до нього змін та його відміни у разі зміни  чинного законодавства, чи в інших випадках передбачених законодавством.

VIII. Визначення показників результативності дії регуляторного акта

Показником результативності зазначеного рішення є надходження від сплати податку на нерухоме майно відмінне від земельної ділянки. 

Базове відстеження здійснювати після набрання чинності регуляторним актом або більшістю його положень, але не пізніше дня, з якого починається проведення повторного відстеження результативності цього рішення; повторне – через рік з дня набрання ним чинності; періодичне – раз на кожні три роки.

IX. Визначення заходів, за допомогою яких здійснюватиметься відстеження результативності дії регуляторного акта

Відстеження результативності регуляторного акта буде здійснюватися за допомогою наступних заходів:

– аналіз статистичних даних щодо надходження від сплати податку на нерухоме майно відмінне від земельної ділянки;

– відстеження динаміки зростання надходжень від сплати податку на нерухоме майно відмінне від земельної ділянки.

 Додаткового фінансування введення в дію запропонованого регуляторного акта   не потребує.

 

Начальник юридичного відділу                                              О. Карпенко


Vitalik